01-02-2020

Transitie fase oude naar nieuwe Castor data platform

Het onderzoeksprotocol van de Carotis Aneurysma Registratie is aangepast om te voldoen aan huidige privacy regel- en wetgeving. De METC Utrecht heeft een niet-WMO verklaring afgegeven voor het geüpdatete protocol. De grootste aanpassing is dat toekomstige onderzoeksgegevens door middel van het data platform Castor worden verzameld.

Het vernieuwde niet-WMO onderzoeksprotocol dient lokaal te worden getoetst. 

E-mail info@carotisaneurysma.nl voor meer informatie met betrekking tot lokale toetsing en uw persoonlijke account voor toegang tot het nieuwe data platform. 


Op dit moment worden alle verzamelde onderzoeksgegevens in het nieuwe Castor data platform ingeladen. Het data platform van deze website is op dit moment nog geopend, maar zal in de toekomst verdwijnen. Alle toekomstige data wordt door middel van Castor (https://data.castoredc.com/) verzameld. 

De website www.carotidaneurysmregistry.com zal blijven bestaan als informatiekanaal. 

01-01-2020

NFU erkenning Expertise Centrum

De afdeling Vaatchirurgie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht is erkend als eerste Expertise Centrum voor Extracraniële carotis aneurysmata.

Een speciaal dankwoord aan alle deelnemende patiënten en centra nationaal en internationaal, onze kennis over deze zeldzame aandoening neemt voortdurend toe.

01-11-2019

Interview Hart & Vaat magazine

Lees hier het interview tussen prof. dr. Gert Jan de Borst en een patiënte met een extracranieel carotis aneurysma.

01-06-2019

Nieuwsbrief #4

Juni 2019

Print

Klik hier voor de nieuwsbrief.

01-11-2018
01-10-2018

CAR Nieuwsbrief #3

Oktober 2018

Print

Klik hier voor de derde nieuwsbrief.

01-11-2017

CAR Nieuwsbrief #2

November 2017

Print

Klik hier voor de nieuwsbrief.

05-12-2016
13-09-2016

Nieuwsbrief

Hierbij de eerste editie van onze nieuwsbrief! Met de nieuwsbrief zullen we u op de hoogte houden van de vordering van de registry, nieuwe projecten en recente publicaties.

Eerste editie van de nieuwsbrief

Print

Klik hier voor de eerste editie van de nieuwsbrief.

20-06-2014

Lancering website

Vandaag is de officiële lancering van de website van de Carotid Aneurysm Registry! Na een periode van brainstormen, ontwerpen en programmeren, lanceren wij met trots de nieuwe website. De website is zowel informatief als interactief.

De twee pijlers van CAR– kenniscentrum en onderzoek – komen op de website duidelijk naar voren. Via de website kunnen patiënten en medisch specialisten informatie vinden over Extracraniële Aneurysmata van de a. Carotis (ECAA).
Op initiatief van de afdeling vaatchirurgie van het UMC Utrecht is deze web-based registry ontwikkeld. Het doel van de registry is om meer bekendheid te genereren voor deze relatief zeldzame aandoening en zoveel mogelijk Nederlandse en buitenlandse onderzoeksgegevens verzamelen om de behandeling van ECAA in de toekomst te verbeteren. Via deze website kunnen medisch specialisten interactief bijdragen aan het onderzoek door, na toestemming van de patiënt, patiëntengegevens te uploaden.

05-06-2014

Raakvlakken symposium Garderen

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2014 organiseert Gelre ziekenhuizen Apeldoorn voor de dertiende keer het raakvlakkensymposium. Dit maal worden de dilemma’s op het raakvlak van neurologie en vaatchirurgie besproken.
De nieuwste inzichten, ontwikkelingen en zienswijzen zullen ruim aan bod komen. Dr Gert Jan de Borst, vaatchirurg in het UMC Utrecht, zal tijdens dit symposium een voordracht houden over de extracraniële aneurysmata van de a. carotis. Voor meer informatie zie: http://raakvlakken.anywhere.nl

Bezig met opslaan...
Opgeslagen als concept
Fout bij opslaan